Hallitus voi määrätä maksun Valioliigan TV-rahoista – ministeri

Hallitus voi asettaa levylle Viron liigan lähetysmahdolli- suuden jakaumalle jalkapallon ruohonjuuritasolle, jos liiga ei jakaa vapaaehtoisesti lisää rahaa, kulttuuriministeri, media ja urheilu ovat sanoneet. TV: n käteisellä on enemmän kuin Englannin eliitti Unibet ulottumattomissa mantereista David Conn Lue lisää

John Whittingdale esitteli osastolleen painopisteitä parlamenttitalon kulttuuri-, media- ja urheiluvaliokunnalle, ja sanoi, että Premier-liigan tulee tehdä enemmän “valtava määrä rahaa” paikalliset klubit, jotka kamppailevat. liigan 20 klubia, joiden yhteenlasketut UK- ja kansainväliset TV-oikeudet kaudella 2016-19 ovat yli 8 miljardia puntaa, älä jakaa enää tätä “bonanzaa”.Samanlaisia ​​huomioita tekivät Unibet kesäkuussa urheiluministeri Tracey Crouch, jonka asema johtaja Whittingdale’sin osastolla, kun hän sanoi olevansa “aidosti järkyttynyt” siitä, kuinka vähän Premier League jakaa ja että sen pitäisi antaa “paljon enemmän” ruohonjuuritasolla.

Whittingdale kertoi valiokunnalle: “Valioliitto nauttii täydellisen bonanzaa nyt. Tulee valtava määrä rahaa, mutta se osuus, joka päätyy alempaan jakautumiseen ja Unibet online kasino ilmaiseksi bonus erityisesti ruohonjuuritason, on edelleen hyvin pieni. Pitäisikö he tehdä enemmän?Ilman minkäänlaista kysymystä. ”

Kysymys siitä, voisiko hallitus puuttua asiaan, hän sanoi:” Jos Valioliiga ehdottomasti kieltäytyy lisäämästä rahan määrää, joka kulkee järjestelmän läpi ruohonjuuritason urheilun , niin luulen, että tarkastelemme varmasti, mitä vaihtoehtoja meillä on käytettävissämme sen varmistamiseksi, että se on lopputulos. Toivottavasti sitä voidaan välttää. Tällöin olisi Unibet täysin mahdollista, että hallitus puuttuu asiaan, ehkä tulon kautta. ”

Premier-liigalle maksetaan 5,5 miljardia puntaa lähetystoiminnan harjoittajilta sen nykyisistä televisiotoiminnoista 2013-16. se antaa vain 12 miljoonaa puntaa vuodessa Jalkapallosäätiölle, jonka tehtävänä on parantaa ruohonjuuritason jalkapalloseuroja Energybet valtakunnallisesti.Jalkapalloliitto vastaa tätä panosta, kun taas Whittingdalein osasto, Sport Englannin kautta, sijoittaa vain 10 miljoonaa puntaa. Whittingdalein hallitus ja edellinen konservatiivipuolue ja liberaalidemokraattiyhdistys ovat myös määrittäneet miljardeja kiloja leikkauksiin paikallisviranomaisille, jotka vuosina 2010-2014 johtivat urheilu- ja vapaa-ajan menoihin, mukaan lukien ruohonjuuritason jalkapalloseurantaan

Valioliitto sanoo, että sen nykyinen kokonaispanos ruohonjuuritasolle, yhteisöhankkeille ja muille “hyvistä syistä” on 168 miljoonaa Energybet puntaa vuodessa eli 3 prosenttia sen TV-tuloista.Jalkapalloliiton ja konferenssin maksut “solidaarisuudella” ovat 161 miljoonaa puntaa vuodessa, myös noin 3%. Yohan Cabayen Crystal Palace -liiketoiminta osoittaa TV-rahalahjoituksia Premier-liigassa Lue lisää

Vuonna 1999 työhallinnon Premier League-klubien tuki ylläpitämään tuottoisaa oikeutta myydä yleisradiolähetysoikeutensa kollektiivisena ryhmänä 20, Valioliiga sitoutui jakamaan 5 prosenttia kokonaistuloistaan ​​ruohonjuuritasolle ja hankkeille, mutta nyt se katsoo, että lupa on rauennut. Premier League: n toimitusjohtaja Richard Scudamore on jo Energybet sanonut, että se jakaa £ 1 miljardia odotettua 2016-19 tv-tuloa 20 klubinsa ulkopuolelle, mutta huomattava osa siitä, kuten Whittingdale ja Crouch ovat “todellinen haaste on päästä suoraan alas ruohonjuuritasolle”, Whittingdale sanoi. “Jokaisella MP: llä on paikallisia klubeja, jotka kamppailevat ja joissain tapauksissa epäonnistuvat selviytyäkseen, mutta silti on valtava määrä rahaa pelin yläreunassa.”

Liiga on vielä viimeistelemättä mikä sen jakautuminen tulee olemaan jokaiselle pelin alueelle, mutta koska lähetystulot kasvavat niin Energybet bonus mahtavasti, sen odotetaan lisäävän ruohonjuuritasolle lisää rahaa, vaikka jakamäärä on edelleen 3 prosenttia.

Hallitukset ovat uhkaillut Valioliigan ja FA: n kanssa lainsäädäntöä ja muita toimenpiteitä useiden vuosien ajan jalkapallon taloudellisen nousukauden aikana, mutta yksikään ei ole kääntänyt näitä uhkia toiminnalle.