Casele de pariuri sponsorizează 4 echipe din Liga 1

Fotbalul a devenit în ultimii ani o adevărată industrie în care se învârt sume colosale. S-au dus de mult anii în care sportul rege era o plăcere, pentru că acum nu se poate face performanţă fără bani. Marile cluburi ale Europei au bugete foarte mari, fiind cu ani lumină înaintea echipelor din Liga 1 Betano, care sunt la limita supravieţuirii.

5a9178b5f23db_1519483061.jpg


Cluburile mari au sponsori pe măsură


Cele mai puternice cluburi din lume au pe lângă tradiţie, suporteri, stadioane superbe şi sponsori generoşi. De exemplu Fly Emirates se află pe tricourile echipelor Real Madrid, Paris Saint-Germain, AC Milan, Benfica Lisabona, Hamburger SV sau Olympiakos Pireu, Chevrolet la Manchester United, Jeep la Juventus Torino, Telekom la Bayern München, Rakuten la FC Barcelona, Yokohama Tyres la Chelsea, Trade Plus 500 la Atlético Madrid, Etihad Airways la Manchester City, Lete la SSC Napoli, Pirelli la Internazionale Milano, Fedcom la AS Monaco, Orange la Olympique Marseille, MEO la FC Porto, Evonik la Borussia Dortmund, Gazprom la FC Schalke 04, etc. Aceşti sponsori aduc mulţi bani la bugetele acestor cluburi, care mai câştigă şi din drepturile tv, materiale promoţionale sau încasări din vânzarea abonamentelor sau a biletelor.


Salariile sunt mici în Liga 1 Betano


În Liga 1 Betano echipele au reuşit să iasă din insolvenţă, însă mai au mult până să ajungă să aibă o siguranţă financiară şi să aibă bani pentru a cumpăra jucători valoroşi ca să poată face performanţă. FCSB, CFR Cluj şi CS Universitatea Craiova oferă salariile cele mai mari, undeva în jur de 10.000 de euro pe lună, sumă foarte mare pentru nivelul de trai din România, dar foarte mică în comparaţie cu ţările care au campionate puternice. În mare, un jucător mediu din Liga 1 are un salar în jur de 4.000 - 5.000 de euro pe lună. Neymar câştigă la Paris SG 100.000 de euro pe zi, ca să nu mai vorbim de Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi. Mulţi jucători din campionatul României primesc salariile cu multă întârziere, însă sunt obligaţi să accepte situaţia, pentru că nu au nici valoare foarte mare de a pleca la cluburi mai puternice. Nu prea există echipe de tineret, astfel că se aduc mulţi jucători străini de umplutură, majoritatea fiind fără valoare. Partea bună este că s-au construit stadioane noi şi moderne la Craiova ("Ion Oblemenco"), Cluj ("Cluj Arena"), Ploieşti ("Ilie Oană"), Târgu Jiu ("Tudor Vladimirescu"), însă unele echipe nu se află în prima ligă...


Doar Dinamo are un sponsor adevărat


Deşi pare incredibil, în Liga 1 Betano sunt echipe care nu au niciun sponsor pe echipamentul de joc! Astra Giurgiu, Concordia Chiajna şi Juventus București, nu au nimic pe tricouri, în timp ce FC Voluntari are firma Carrefour pe tricouri, însă pe spate sub numărul de joc. Campioana FC Viitorul nu are nici ea nimic pe piept, ci doar Holsten, pe spatele tricoului, deasupra numărului de joc şi Pepsi, sub număr. Dinamo București se poate lăuda de multe sezoane cu un sponsor ca lumea, Orange, care este pe piept, în timp ce Baumit Life se pe spatele tricourilor, deasupra numărului de joc. Gaz Metan Mediaș supravieţuieşte datorită lui Romgaz care este pe piept şi Transgaz, care este pe spate. CSM Politehnica Iași are pe piept Municipiul Iaşi, iar pe spate, Blue Air, sub numărul de joc. FC Botoșani este sponsorizată pe piept de Elsaco şi Trutzi pe spatele tricourilor, iar nou promovata Sepsi Sfântu Gheorghe Diószegi şi Gyermely, ambele pe piept.


Casele de pariuri susţin fotbalul românesc


4 echipe din Liga 1 Betano sunt sponsorizate de case de pariuri, care au licenţă în România. Betano a devenit din vara anului 2017 principalul sponsor al lui CS Universitatea Craiova, fiind pe piept, în timp ce firma Sticky a ajuns pe spatele tricourilor, deasupra numărului de joc. Netbet se află pe spatele tricourilor la FCSB, deasupra numărului de joc, pe piept fiind City Insurance. CFR Cluj nu are niciun sponsor pe piept, însă din luna februarie a început o colaborare cu Sportingbet, care este pe spatele tricoului, deasupra numărului de joc. ACS Poli Timișoara are pe spatele tricourilor casa de pariuri Winner, deasupra numelor jucătorilor, în tomp ce pe piept se află Casa Rusu şi Vox Tehnology Park.


Betano, principalul sponsor al Ligii 1


Din acest sezon, casa de pariuri Betano a devenit principalul sponsor al fotbalului din România, campionatul numindu-se Liga 1 Betano. Mai trebuie de specificat ca la meciurile din Liga 1 Betano îşi fac reclamă toate casele de pariuri care au licenţă în România. Astfel, în timpul unei transmisiuni live, putem vedea bannere cu Betano, Unibet, Netbet, Fortuna, Sportingbet, Maxbet, 888, Winmasters, Bet Arena, Casa Pariurilor, Mozzart, Superbet, Baumbet sau Stanleybet. Mai trebuie de specificat că în pauza meciurilor de fotbal, cele trei televiziuni care transmit campionatul României - Telekom Sport, Digi Sport şi Look - dau şi ele reclame cu aceste case de pariuri.


Pariază pe meciurile din Liga 1 Betano!