Ce este contra la pariuri si cand trebuie sa o folosim

Cu siguranta toti ne-am aflat cel putin o data in situatia de a pune o contra la pariuri si poate ca multi au pus-o, chiar daca nu aveau habar de acest termen.
 

58f713a388f61_1492587427.jpg
 
Cel mai frecvent contra la pariuri intervine in situatiile in care am plasat un bilet cu o cota finala destul de mare si in care sunt castigatoare toate selectiile, mai putin una, respectivul meci nefiind inceput. Dupa cum ii spune si numele, in acel moment vom plasa o selectie opusa celei de pe bilet, astfel incat sa acoperim toate variantele si sa avem un profit garantat.
 

Cum arata in practica aceasta contra la pariuri?


Spre exemplu, plasam un bilet de 20 lei cu 8 selectii si o cota totala de 17. Asta inseamna ca daca biletul este ‘’verde’’ vom castiga 340 lei. Primele 7 selectii sunt castigatoare, iar meciul pe care avem plasata ultima selectie inca nu a inceput. Astfel, aplicam contra la pariuri pentru a acoperi toate variantele.  Sa spunem ca meciul este din tenis, pe bilet avand cota 1.6, corespunzatoare faptului ca un jucator se va impune. Contra se va plasa, asadar, pe victoria celuilalt jucator, cota acestuia situandu-se la valoarea 2.4, iar potentialul castig dorim sa fie in jur de 340 lei sau chiar mai mult, in functie de sansele pe care le consideram ca le au jucatorii.
 
Pentru a obtine 340 lei la cota de 2.4 ar trebui ca pariul sa aiba miza de 142 lei. Asta inseamna ca vom castiga aproape garantat 340 lei cu o investitie de  162 lei. De ce aproape garantat? Deoarece in cazul tenisului exista posibilitatea, foarte mica, e adevarat, ca unul dintre jucatori sa abandoneze. In astfel de situatii, multe case pariuri online ofera cota 1.00. Daca s-ar intampla asta castigul ar fi chiar mai mare, deoarece pe biletul cu o singura selectie ni s-ar returna cei 142 lei, iar pe cel cu 8 selectii am castiga 212.5 lei (340/1.5). Asadar, castigul total ar fi 354.5 lei, iar investitia de doar 20 lei.
 
De asemenea, daca pariul este plasat la o casa de pariuri care dispune de cash out, avem si varianta de a inchide pariul. In acest caz insa, profitul ar fi mai mic decat 178 lei, cat am avea daca unul dintre jucatori ar castiga meciul de tenis.
 
Aici puteti afla mai mult despre cash out si casele de pariuri ce ofera aceasta posibilitate >>>
 

Doar inaintea ultimului pariu de pe bilet se poate plasa contra?


In cazul in care doriti sa fiti mai sigur de castig puteti plasa contra chiar si inaintea penultimului meci de pe bilet, asta doar daca se poate si daca veti genera profit, evident. Sa ne inchipuim ca penultima selectie este din fotbal si ca 1.5 este cota acesteia, corespunzatoare faptului ca in acea partida vor fi marcate sub 2.5 goluri. In acest caz, contra va spune ca se vor inscrie peste 2.5 goluri, cota fiind 2.5.
Astfel, pentru a castiga 340 lei, ar trebui sa mizam 136 lei. In cazul in care se vor marca peste 2.5 goluri vom lua 340 lei, iar daca vor fi inscrise cel mult doua goluri am putea plasa o contra pe cea de-a opta selectie, care, conform exemplului de mai sus, este meciul de tenis cu o cota de 1.6. Tot mai sus am aratat ca pentru a castiga 340 lei trebuie sa plasam o contra de 142 lei. Astfel, daca in meciul de tenis nu va abandona nimeni, castigul va fi 340 lei, iar investitia de 298 lei. In concluzie, in cazul in care am plasa doua contre, una pe penultimul, iar alta pe ultimul meci, profitul minim ar fi de 42 lei.  
 
Sincer, nu credem ca are rost la a ne complica plasand doua contre, cel putin nu la cota totala oferita de noi in exemplu. In cazul unei cote totale mai mari si, automat, al unui castig mai mare, ar merita sa plasati doua contre. Foarte rar pariorii mizeaza doua contre, insa o contra inaintea ultimului meci ar fi de recomandat in cazul in care castigul total este unul insemnat. Pentru a aplica aceasta ‘’strategie’’ cu succes, sfatuim ca ultimul meci de pe bilet sa inceapa dupa terminarea penultimului joc.
 

Concluzii

 
  • In general, plasam o contra la pariuri inaintea ultimei selectii de pe bilet, prin aceasta asigurandu-ne profitul
  • Pentru sanse mai mari ca biletul sa fie castigator, am putea plasa o contra dubla (inainte de penultimul si, daca mai e nevoie, de ultimul meci), insa si profitul va fi mai mic
  • Pentru a fi siguri ca vom aplica strategia cu succes ar trebui ca ultimul meci de pe bilet sa inceapa dupa terminarea penultimului.