Cum sunt influentate echipele de club de pauza internationala?

Daca este ceva ce antrenorilor echipelor de club nu le pica prea bine, cu siguranta asta este pauza  internationala.
 
Sigur, aici ne referim la antrenorii ce au jucatori convocati la echpele nationale. Cel mai mult din aceasta cauza sufera, evident, cele 5 campionate de top (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga si Ligue 1), acolo unde sunt jucatori de valoare, insa si celelalte campionate din top 15.
 
“Bucuria” antrenorilor este si mai mare daca echipa jucatorului convocat la nationala disputa doua meciuri intr-o saptamana. Apoi, acesta vine la echipa de club, unde trebuie sa joace, eventual, la 3-4 zile. Asta in special in cazul in care jucatorul respectiv se deplaseaza pe un alt continent. Spre exemplu, intalnim destule cazuri, mai ales la echipele de top din Europa, de jucatori africani convocati la echipa nationala, insa nici cei din America de Sud nu sunt putini.

 
Care este principala temere a antrenorilor echipelor de club ce au jucatori convocati la nationala?


Chiar daca jucatorul respectiv nu este introdus in teren in jocul/jocurile echipei nationale, faptul ca acesta se deplaseaza mii de kilometri, poate chiar zeci de mii, poate cantari destul de mult la intoarcerea sa la echipa de club. Asta mai ales daca jucatorul in cauza este titular de drept la echipa de club, urmeaza un meci foarte important, iar antrenorul nu isi permite sa-l tina pe banca.
 
59aa8c6eb1676_1504349294.jpg
Sursa foto: www.autodo.info
 
Totodata, mai apare si problema schimbarii de fus orar. Daca asta nu conteaza prea mult cand vorbim de o ora, doua sau trei diferenta, nu la fel se poate spune si in cazul unui asiatic sau american convocat la nationala. Sigur, vorbim despre jucatori de fotbal profesionisti, care ar trebui sa se adapteze la orice situatie, insa chiar si pentru acestia un astfel de ritm este destul de solicitant.  Asadar, oboseala (lipsa odihnei), dar si schimbarea drastica de fus orar, acolo unde  este cazul, constituie doua dintre principalele temeri ale antrenorului echipei de club.
 
O alta temere o reprezinta accidentarile. Nu putini sunt cei care acuza accidentari in urma meciului/meciiurilor jucate cu echipa nationala si asta chiar daca jucatorii incearca sa se menajeze cat de cat tocmai pentru a le evita. Nu totdeauna insa adversarul are mila de tine, putandu-te accidenta destul de grav.
 
Starea gazonului joaca si ea un rol destul de important aici. Astfel, un gazon care se afla intr-o stare proasta spre deplorabila ar putea produce multe accidentari. Aici ne referim la terenuri inghetate sau la cele pe care se afla mai mult pamant decat iarba.
 
59aa8c945d747_1504349332.png
Sursa foto: www.wordpress.com
 

Plaseaza pariuri cu prudenta dupa pauza internationala


In ceea ce ne priveste pe noi, pariorii, trebuie sa analizam cu mare atentie un meci de fotbal al echipelor de club care se disputa dupa pauza internationala.  Evident, ne referim la echipele de club ce au avut jucatori convocati la nationala. Stim, nu este chiar usor sa afli care si cati jucatori ai unei echipe de club au fost cooptati pentru meciurile internationale, insa daca vei analiza atent cu siguranta vei gasi aceste informatii destul de importante.
 
De asemenea, dupa astfel de meciuri, cotele privind favorita la victorie, dar nu numai, pot fi inselatoare. Spre exemplu, daca ambele oponente au avut destui jucatori implicati la echipele nationale, probabilitatea de a nu vedea multe goluri este una mare, din cauza oboselii cumulate, lucru insa de care casele de pariuri ar putea sa nu tina cont cand prezinta cotele pentru acea optiune.
 
Daca pe timpul meciurilor internationale prima liga a campionatelor din Europa se intrerupe, nu la fel se poate spune si despre perioada in care se desfasoara Cupa Africii sau Cupa Natiunilor Africane, competitie desfasurata in plin sezon european.  O astfel de competitie dureaza aproximativ doua saptamani, jucatorii convocati la nationale putand lipsi de la echipele de club chiar si 4-5 etape, presupunand ca vom avea si runde intermediare.
 
Aceasta poate constitui o piatra de incercare serioasa pentru echipa, mai ales daca respectivul jucator este un om de baza. Asta ca sa nu mai vorbim de situatiile in care mai mult de un jucator al unei echipe de club este convocat la nationala. De multe ori cand apar asemenea cazuri casele de pariuri sunt puse in incurcatura, nestiind prea bine cotele pe care ar trebui sa le afiseze pentru respectiva echipa.
 
Astfel, daca ne vom informa bine inainte de a paria pe astfel de meciuri putem evita unele pariuri pe care am fi dorit sa le plasam inaintea efectuarii analizei sau putem chiar profita de pe urma cotelor pe care, dupa analiza, observam ca sunt prea mari.
 

Concluzii

 
  1. Implicarea in meciurile internationale a unui jucator il poate face pe acesta sa nu dea randament maxim imediat ce se intoarce la echipa de club
  2. Distanta lunga pe care o are de strabatut elevul sau, schimbarea de fus orar si o posibila accidentare constituie principalele temeri ale unui antrenor de echipa de club in ceea ce priveste meciurile internationale
  3. Putem profita la maxim de aceste situatii daca vom efectua o analiza in detaliu, mai ales daca vorbim despre perioada in care un jucator important pentru echipa de club se afla la Cupa Africii sau la Cupa Natiunilor Africane.
 
Sursa foto Feat.: www.shutterstock.com