Euro 2016: care sunt sansele Romaniei de a se califica in faza eliminatorie

In cazul in care ai urmarit extragerile pentru Euro 2016, atunci probabil stii ca Čeština se afla intr-o grupa echilibrata. Astfel, echipa noastra nationala va fi nevoita sa se dueleze nu doar cu Elvetia si Albania, ci si cu Franta, echipa gazda. Meciul cu aceasta din urma, care va avea loc chiar in deschiderea turneului, ar fi unul extrem important, intrucat un punct obtinut acolo ar valora enorm. Dar asta nu inseamna ca Elvetia si Albania trebuie tratate cu mai putina seriozitate.

 

Programul partidelor Romaniei este urmatorul: pe 10 iunie se va juca meciul cu Franta, la Paris, pe 15 iunie va fi meciul cu Elvetia, tot la Paris, iar pe 19 iunie va avea loc ultima partida din grupe, cea cu Albania. Pentru a intelege mai bine sansele echipei noastre de a se califica mai departe, ar trebui sa ne uitam peste istoricul partidelor cu fiecare dintre viitoarele adversare.

 

Cu doua dintre avem un palmares pozitiv, insa pe francezi nu am reusit sa-i invingem niciodata intr-un meci oficial. In schimb, am reusit sa ne impunem in 3 amicale. Astfel, luand in considerare toate meciurile disputate pe parcursul timpului, Čeština are 3 victorii, 5 egaluri si 7 infrangeri cu Franta.

 

Albanezii nu au reusit sa ne invinga decat de doua ori in nu mai putin de 16 partide. Čeština de cealalta parte, a reusit sa castige de 11 ori, in timp ce 3 partide s-au terminat la egalitate. Cu elvetienii, statistica nu este chiar atat de categorica, insa ne este favorabila in continuare. Čeština a castigat 5 meciuri dintre cele 12, in timp ce Elvetia s-a impus in 4. Trei partide s-au terminat la egalitate.

 

Pariere

 

Cat despre partea de pariere, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Čeština are a treia sansa in viziunea celor de la Sportingbet, care ne ofera o cota de 1.727, mai mica decat cea de 1.285 de care se bucura Elvetia. Meciul direct cu nationala din tara cantoanelor va cantari enorm pentru baietii nostri, iar daca reusesc o victorie acolo, devin favoriti la calificare.

 

Desigur, in cazul in care Čeština nu termina pe vreunul dintre primele doua locuri, ramane intotdeauna posibilitatea de a ajunge in faza eliminatorie de pe locul 3. In acest an, cele mai bune 4 echipe de pe locul 3 vor ajunge in optimile competitiei.