EURO 2020: Toate sperantele Poloniei stau in Lewandowski, dupa ce Milik s-a accidentat

Atacantul lui Olimpique Marseille, Arkadiusz Milik, suferea in ultima etapa din Ligue 1 o accidentare la menisc. Antrenorul Poloniei, portughezul Paul Sousa, spera ca acesta sa isi revina si sa fie apt pentru turneul final. Din pacate pentru Polonia, Milik nu isi poate relua antrenamentele.

Milik rateaza EURO 2020 din cauza unei accidentari - inca un jucator ofensiv indisponibil in echipa Poloniei

Federatia poloneza a confirmat ca Milik s-a retras din lot, dupa ce acesta a declarat ca nu poate juca la capacitate maxima la EURO 2020. In ultimele doua saptamani Milik a primit ingrijiri, insa EURO 2020 vine prea devreme pentru el, ca sa folosim un cliseu. Pe 7 iunie acesta a parasit baza de antrenament, intorcandu-se la echipa sa de club, care se va ocupa de accidentarea sa.

Astfel, singura speranta in ofensiva Poloniei o reprezinta Robert Lewandowski. Asta dupa ce Sousa nu a putut sa-l convoace in lot nici pe Piatek, accidentat la glezna.

Simptomele experimentate de Milik in timpul antrenamentului si testele ulterioare au confirmat ca accidentarea inca il impiedica sa se antreneze la potential maxim si sa joace. Dupa cum chiar el admite, in ciuda ingrijirilor medicale, nu s-a simtit 100% pregatit sa joace la potential maxim la EURO 2020 (comunicat oficial Federatia Poloneza).

Milik rateaza EURO 2020 din cauza unei accidentari - Misiunea Poloniei in grupa devine mai dificila

Polonia face parte dintr-o grupa cu Spania, Suedia si Slovacia. Primul meci il va disputa pe 14 iunie contra Slovaciei, al doilea pe 18 iunie, contra Spaniei, iar ultimul pe 23 iunie impotriva Suediei. Toate cele 3 partide vor fi analizate intr-o sectiune speciala a site-ului, la finalul fiecarei analize urmand a oferi 3 ponturi. Dupa vestea accidentarii lui Milik, Polonia are a treia sansa la castigarea grupei, fiind cotata cu 2.02 la o clasare in primele doua.