Jucători abordați pe WhatsApp și Instagram pentru a blătui un meci

Campionatul din India a devenit atractiv în ultimii ani, după ce s-au investit mulți bani în jucători străini, care au adus un plus de valoare. Echipele din Indian Super League sau I-League nu sunt cunoscute de iubitorii de fotbal din România, care știu despre acest campionat doar faptul că Adrian Mutu a jucat la FC Pune City, în sezonul 2015–2016.

5a7965aa78366_1517905322.jpg
Mafia pariurilor a ajuns şi în India

Clubul Minerva Punjab Football Club se află în I-League şi luptă pentru a promova în Indian Super League. Clubul patronat de Ranjit Bajaj se află pe locul 2 în clasament, având 26 puncte, după NEROCA FC, care are 27 puncte. Minerva Punjab are două meciuri mai puţin disputate, astfel că are mari şanse de a fi lideră, după ce le va disputa. La începutul acestei luni, gruparea din Chandigarh a anunţat autorităţile că mai mulți dintre jucători au fost abordați prin intermediul rețelelor de socializare, pentru a face un blat în următorul meci.

WhatsApp și Instagram, folosite pentru a comunica cu jucătorii

2 jucători de la Minerva Punjab au fost abordați pe WhatsApp și Instagram de diverşi indivizi, pentru a truca un meci. Mai exact, jucătorilor li s-a propus 3 milioane de rupii (47.218 dolari) de om, însă nu se ştie exact ce ar fi trebuit să facă. Cel mai probabil, ar fi trebuit să provoace un penalty sau să fie eliminaţi. Patronul Ranjit Bajaj a anunţat că încă 5 jucători au fost abordați, semn că indivizii vroiau să dea un tun serios caselor de pariuri.

Ranjit Bajaj: "Cinci dintre jucătorii mei au primit oferte pentru a se da la o parte în I-League. Sunt cu adevarat surprins că suntem primii care raportează acest lucru. Nu cred că acest lucru se întamplă pentru prima dată! AIFF trebuie să se ocupe foarte serios, deoarece poate distruge integritatea și reputația sportului din India".

S-a demarat o anchetă, însă sunt şanse mici de a se găsi vinovaţii

Conform supersport.com, autoritățile din India au demarat o anchetă şi încearcă să afle numele indivizilor care au contactat jucătorii. Cazul a ajuns şi la All India Football Federation (AIFF). "Facem tot ce putem în parametrii noștri ca să rezolvăm cazul", a declarat ofițerul de presă al AIFF, Javed Siraj. E greu de crezut că autoritățile vor găsi vinovaţii, pentru că aceştia cu siguranţă au folosit nume false pe WhatsApp și Instagram.

5a79660e4457c_1517905422.jpg