Mihaela Buzarnescu se alatura in ultimul moment lotului olimpic

Tenisul este unul dintre cele mai urmarite sporturi la noi in tara, unde avem performante destul de bune, in special la simplu feminin. De aceea vestea ca nu vom avea decat doua romance la Jocurile Olimpice la Tokyo, ambele la dublu, ne-a lasat un gust amar. Ni-l mai indulceste putin Mihaela Buzarnescu, lotul olimpic al Romaniei anuntand astazi ca romanca li se va alatura la Tokyo. 

Buzarnescu participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo - Trei jucatoare de tenis vor reprezenta Čeština

Asadar, Mihaela Buzarnescu este singura romanca participanta pe tabloul de simplu la tenis. In prezent, Mihaela se afla pe locul 167 in clasamentul WTA. Pentru a participa la Olimpiada trebuie indeplint un criteriu important si anume acela de a fi jucat in Cupa Davis sau in Billie Jean King Cup. Asta face posibil ca Buzarnescu sa fie prezenta la Jocurile Olimpice, in ciuda pozitiei sale din clasament. Sigur, este foarte probabil ca romanca sa nu fie calificata direct pe tabloul principal, ci sa participe in calificari. 

Reprezentantele noastre la dublu sunt Monica Niculescu si Raluca Olaru. In prezent, Niculescu este pe locul 57 in clasamentul de dublu, iar Olaru pe 40. La Jocurile Olimpice din 2016, Raluca Olaru a participat impreuna cu Andreea Mitu. Cele doua pierdeau in cea de-a doua runda. Pe tabloul feminin de simplu aveam trei romance. Doar Niculescu avansa in turul II. La dublu masculin, Horia Tecau si Florin Mergea cucereau in 2016 medalia de argint. Acum cei doi promit din nou o medalie, insa va fi destul de greu sa se tina de cuvant. Tecau este pe 21 in clasamentul de dublu, iar Mergea pe 165.

Buzarnescu participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo - Multi sportivi de top lipsesc 

Din top 10 in clasamentul WTA la Jocurile Olimpice vor lipsi doua jucatoare. Una este romanca Simona Halep, care a lipsit si la Wimbledon din cauza unei accidentari si care a coborat pana pe pozitia a noua. Cealalta sportiva din top 10 ce nu va participa la Olimpiada este americanca Sofia Kenin. Alte jucatoare de top care nu vor ajunge la Olimpiada sunt Serena Williams, Karolina Muchova, Madison Keys, Daria Kasatkina, Petra Martic, Sorana Cirstea, Shelby Rogers, Svetlana Kuznetsova, Danielle Collins si Tamara Zidansek. Toate aceste jucatoare se afla in top 50 in clasamentul WTA. De asemenea, nici medaliata cu aur din 2016, porto-ricanca Monica Puig, nu va concura, din cauza unei accidentari. 

In schimb, britanicul Andy Murray, medaliat cu aur in 2016, va fi prezent la Tokyo. Nadal, Thiem, Federer si Shapovalov sunt sportivii din top 10 care nu vor participa la Olimpiada. Alte nume mari ce nu vor fi prezente in capitala Japoniei sunt Bautista Agut, Ruud, Garin, Raonic, Dimitrov, Sinner si Wawrinka, limitandu-ne doar la jucatorii din top 30.