Program si cote Cupa Confederatiilor 2017

In precedentele 7 editii ale Cupei Confederatiilor cele 8 echipe participante au fost impartite in doua grupe, la fel intamplandu-se si acum.
 

Componenta grupelor


Doua dintre cele 4 reprezentative ale grupei  A provin din Europa. Este vorba despre Rusia si Portugalia, la ele adaugandu-se Mexic si Noua Zeelanda.  Grupa B este formata din Germania, Australia, Camerun si Chile. Teoretic, Portugalia si Germania ar trebui sa-si castige lejer grupele, insa Chile si, de ce nu, Rusia, pot avea un cuvant de spus in aceasta privinta. Primele doua formatii din fiecare grupa se califica in semifinale. In caz de egalitate de puncte intre doua sau mai multe formatii primul criteriu de departajare il consta diferenta golurilor in toate cele 3 meciuri. Daca se pastreaza egalitatea si dupa acest criteriu, castig de cauza va avea echipa care a inscris cel mai mult in grupa. Daca egalitatea se mentine, urmatoarele criterii sunt punctele obtinute intre echipele implicate, diferenta de goluri dintre echipe, numarul de goluri marcate intre echipele implicate, ultimul criteriu fiind cel al fair play-ului, insa cu siguranta nu se va ajunge pana acolo.

 
Program grupa A


Evident, Rusia va deschide balul, urmand a juca pe 17 iunie, ora 18:00, impotriva Noii Zeelande, pe Krestovsky Stadium (Sankt Petersburg). Ziua urmatoare, incepand tot cu ora 18:00, Portugalia o va intalni pe Mexic pe Kazan Arena (Kazan).  A doua runda se va disputa pe 21 iunie, Rusia intalnind Portugalia, Mexic jucand impotriva Noii Zeelande. Meciul dintre Rusia si Portugalia va incepe la 18:00, pe Otkrytiye Arena (Moscova), in vreme ce cel dintre Mexic si Noua Zeelanda la 21:00, pe Fisht Olympic Stadium (Sochi). Ultima runda programeaza pe 24 iunie duelurile dintre Mexic si Rusia, respectiv Noua Zeelanda si Portugalia. Meciul dintre Mexic si Rusia va incepe la 18:00 pe Kazan Arena, iar cel dintre Noua Zeelanda si Portugalia la 21:00 pe Krestovsky Stadium.
 

Program grupa B


Meciul dintre Camerun si Chile va deschide grupa, fiind programat pe 18 iunie, ora 21:00, pe Otkrytiye Arena. Pe 19 iunie Australia o va intalni pe Germania pe Fisht Olympic Stadium. Runda a doua va incepe cu meciul dintre Camerun si Australia, disputat pe 22 iunie cu incepere de la ora 18:00 pe Krestovsky Stadium. Trei ore mai tarziu, Germania va primi replica formatiei chiliene, meciul avand loc pe Kazan Arena. Ultima runda a grupei B se va disputa pe 25 iunie intre Germania si Camerun, respectiv Chile si Australia. Jocul dintre Germania si Camerun va fi gazduit de Fisht Olympic Stadium, iar cel dintre Chile si Australia de Otkrytiye Arena.
 

Program faze finale


Prima semifinala va avea loc pe 28 iunie, ora 21:00, pe Kazan Arena, castigatoarea grupei A duelandu-se cu ocupanta locului secund din grupa B. A doua semifinala se va disputa intre castigatoarea grupei B si ocupanta locului secund in grupa A, aceasta incepand pe 29 iunie, la ora 21:00, pe Fisht Olympic Stadium. Pe 2 iulie, ora 15:00, vom fi martorii finalei mici, una care se va desfasura pe Otkrytiye Arena. Finala mare se va disputa tot pe 2 iulie, ora 21:00, fiind gazduita de Krestovsky Stadium.
 

Favorita la casele de pariuri


Pentru fiecare dintre cele 4 meciuri ale primei etape din faza grupelor casa online Netbet prezinta deja putin sub 100 pariuri. Pe langa acestea, ne sunt oferite si pariuri antepost, privind castigatoarea fiecarei grupe si castigatoarea competitiei. Astfel,  favorita la castigarea grupei A este Portugalia, avand cota 1.83. Se preconizeaza o batalie stransa pentru ocuparea pozitiei secunde, Rusia avand cota 3.25, iar Mexic 3.75. Este foarte probabil ca Noua Zeelanda sa termine pe ultimul loc, cota acesteia la castigarea grupei ajungand la 81.0.
 
In grupa B Germania este favorita la ocuparea primului loc, cota acesteia fiind 1.52. Spre deosebire de grupa A, aici nu va exista o lupta pentru pozitia secunda conform casei Netbet, Chile fiind cotata cu 3.1, iar Camerun cu 8.00. Australia este cotata cu 21.0 la castigarea grupei, desi opinam ca se va bate pentru locul 3, daca nu chiar mai sus.
 
In ceea ce priveste castigatoarea competitiei, detinatoarea Cupei Mondiale, Germania, este favorita, avand cota 2.4. Cu a doua sansa porneste Portugalia, castigatoarea EURO2016 fiind cotata cu 4.00. O valoare apropiata de cea a Portugaliei gasim la Chile, drept pentru care chilienii au cota 4.35 la castigarea Cupei Confederatiilor. Cele trei formatii sunt urmate de Rusia (10.0), Mexic (12.0), Camerun (21.0), Australia (34.0) si Noua Zeelanda (401.0), insa ne vine greu sa credem ca invingatoarea nu se va decide dintre Germania, Portugalia si Chile, aflate in top 10 in ierarhia FIFA.