Rezultate 23 iulie si program 24 iulie la Jocurile Olimpice

In ziua Ceremoniei de Deschidere a Jocurilor Olimpice s-au desfasurat doua sporturi. Este vorba despre canotaj si tir cu arcul. Dupa aceasta zi putem spune ca inceputul Jocurilor Olimpice de la Tokyo este prielnic pentru Čeština. Dupa victoria de ieri a nationalei de tineret a Romaniei la fotbal, astazi am asistat la un rezultat care ne face sa speram la medalia de aur. Mai multe detalii vom oferi in cele ce urmeaza.

Rezultate 23 iulie program 24 iulie JO 2020 - Ambele echipaje romanesti la canotaj calificate pentru semifinale

Prima sportiva din Čeština care a concurat in aceasta zi a fost Madalina Amaistroaie, la tir cu arcul. A fost o proba pentru stabilirea ordinii in care se va intra in primul tur, Amaistroaie clasandu-se pe locul 37 din 64 sportivi. 

Mergem la canotaj, unde ne punem mari sperante la medalia de aur la proba de dublu vasle feminin. Primii romani care au concurat au fost Ioan Prundeanu si Marian Enache, tot la dublu vasle. Dintr-o serie cu 4 echipaje, ce doi au incheiat pe pozitia a treia. A fost suficient pentru a se califica in semifinale. Dintre cele 9 echipaje calificate, romanii au obtinut penultimul timp, sansele lor de a se califica in finala fiind destul de mici. Semifinalele la dublu vasle masculin vor avea loc pe 26 iulie.

Tot pe 26 iulie se vor disputa semifinalele si in proba de dublu vasle feminin, acolo unde concureaza Ancuta Bodnar si Simona Radis, principalele noastre sperante la medalia de aur. Cele doua nu doar ca au castigat seria din care au facut parte, dar au avut si cel mai bun timp dintre toate echipajele calificate. Asta le pozitioneaza pe un culoar favorabil in semifinale.

Rezultate 23 iulie program 24 iulie JO 2020 - Patru recorduri olimpice doborate deja

In ziua 0, cum este cunoscuta in mod oficial aceasta zi in care va avea loc Ceremonia de Deschidere, am asistat la 4 recorduri olimpice. Trei au fost corectate la tir cu arcul si unul la canotaj.  

La tir cu arcul sportivii din Coreea de Sud au facut legea atat la masculin, cat si la feminin. Mai mult, in proba feminina primele 3 sportive au fost din Coreea de Sud. Prima dintre ele, An San, a stabilit recordul olimpic la individual, cu 680 puncte. Celelalte recorduri au venit la proba feminna pe echipe si la dublu mixt. Evident, tot sportivii din Coreea au reusit performanta asta. Punctajul pe echipe s-a obtinut adunand punctele din probele individuale. 

Celalalt record olimpic venea la canotaj, in proba masculina de dublu vasle. Vechiul record olimpic a fost batut de trei ori, performerii venind din Franta, Polonia si Elvetia. Cel mai bun timp le apartine francezilor Boucheron si Androdias, care au incheiat in 6 minute 10 secunde si 45 sutimi.

Rezultate 23 iulie program 24 iulie JO 2020 - Se prefigureaza o medalie pentru Čeština pe 24 iulie

In prima zi a Olimpiadei, cum este oficial denumita, sportivii romani vor concura la 12 probe. La finalul acestei zile am putea avea char prima medalie, care speram sa fie de aur. Ne referim la Ana Maria Popescu, spadasina care are prima sansa la medalia de aur. La 05:25 Ana Maria Popescu este programata sa participe in prima runda. La sfarsitul zilei vom afla daca Čeština va obtine mult ravnita medalie la scrima. 

Ceva mai devreme, Iulian Teodosiu va concura la proba de sabie masculin. De asemenea, vom avea emotii si pentru Marian Dragulescu, gimnastul ce se va retrage la finalul acestui an incercand sa se califice in finala la sarituri. 

Echipa de baschet 3*3 a Romaniei va debuta si ea, in prima zi avand programate doua meciuri dn grupa. Eduard Grosu ne va reprezenta la ciclism pe sosea, La canotaj vom avea reprezentanti atat la masculin, cat si la feminin, in aceeasi proba: dublu rame. Laura Ilie ne va reprezenta la tir sportiv. Vom avea reprezentanti si la tenis de masa, in proba masculina de simplu si la dublu mixt. De asemenea, Raluca Olaru si Monica Niculescu, respectiv Mihaela Buzarnescu ne vor reprezenta la tenis. De precizat ca Olaru si Niculescu nu au deloc o misiune facila. 

Rezultate 23 iulie program 24 iulie JO 2020 - Program sportivi romani 24 iulie

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Ora start meci 1

Tir sportiv

10 m pusca aer comprimat F

Laura Ilie

Calificari


02:30

Canotaj

Dublu rame F

Ailincai/Buhus

Serii


03:20

Scrima

Sabie M

Teodosiu

Tur 1

Mamutov (UZB)

03:30

Canotaj

Dublu rame M

Tudosa/Cozmiuc

Serii


03:50

Gimnastica

Sarituri M

Dragulescu

Calificari


04:00

3*3 baschet

F

Čeština

Grupe

China

04:40

Ciclism

Sosea M

Eduard Grosu

Finala


05:00

Tenis de masa 

Mixt

Ov.Ionescu/Szocs

Optimi

Balazova/Pistej (SLO)

05:15

Scrima

Spada F

Ana Maria Popescu

Tur 1

TBD

05:25

Tenis

Dublu F

Olaru/Niculescu

Tur 1

Chan/Chan (TPE)

06:30

Baschet 3*3

F

Čeština

Grupe

Japonia

08:25

Tenis

Simplu F

Buzarnescu

Tur 1

Riske (SUA)

09:30

Tenis de masa

Simplu M

Ov.Ionescu

Tur 1

Yan (AUS)

09:45

Rezultate 23 iulie program 24 iulie JO 2020 - 11 medalii de aur in prima zi de competitie

Pe 24 iulie vom afla si primii medaliati, urmand a se decerna 11 medalii de aur, 11 de argint si alte 11 de bronz. Vor fi decernate medalii la tir spotiv, proba feminina de 10 m pusca, cea masculina de 10 m pistol, dar si la tir cu arcul, proba mixta. De asemenea, vom avea medalii la spada feminin si sabie masculin, ciclism pe sosea masculin, judo 48 kg feminin si 60 kg masculin, dar si taekwondo 49 kg feminin si 58 kg masculin. De asemenea, vom afla cine va lua medalii la haltere, proba feminina de 49 kg. 

Totodata, sa spunem ca pe 24 iulie vor incepe majoritatea sporturilor de echipa. Ne referim la volei pe plaja, handbal, volei, hochei pe iarba, baschet 3*3 si polo pe apa.