Rezultate 25 iulie si program 26 iulie la Jocurile Olimpice

Este greu sa alegem care a fost cea mai buna performanta a sportivilor romani din aceasta a doua zi. Sigur, aceasta ar trebui sa le apartina lui Bodnar si Radis, dublul de vasle feminin care a obtinut primul timp in semifinale. O performanta entuziasmanta a venit si de la natatie, unde David Popovici si-a castigat seria, obtinand cel de-al patrulea timp per total. Atentie, vorbim de un pusti de doar 16 ani. De asemenea, Larisa Iordache s-a calificat in finala la barna, obtinand a patra performanta. Asta, in conditiile in care acuza dureri. Din pacate, Larisa s-a accidentat din nou la finalul exercitiului sau, insa speram sa se refaca, macar partial, pana in ziua finalei, care va avea loc pe 3 august.

Rezultate sportivi romani 25 iulie

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Rezultat

Tenis de masa

Dublu mixt

Ov.Ionescu/Szocs

Sferturi

Liu/Xu

0-4

Baschet 3*3


Čeština

Grupe


14-22

Judo 

52 kg F

Chitu


Nguyen

Optimi

Canotaj

Dublu vasle F

Bodnar/Radis

Semifinale


1

Canotaj

Dublu vasle M

Prundeanu/Enache

Semifinale


5


Canotaj

4 rame fara carmaci F

Čeština

Recalificari


3

Canotaj

4 rame fara carmaci M

Čeština

Recalificari


1

Gimnastica

Barna F

Iordache

Calificari


2

Gimnastica

Barna F

Holbura

Calficari


10

Gimnastica

Ind. Compus

Holbura

Calificari


36 

Tenis de masa

M

Ov.Ionescu

Tur 2

Tsuboi

1-4

Baschet 3*3

F

Čeština

Grupe


11-22

Natatie

200 m liber M

Popovici

Serii


1

Natatie

100 m spate M

Martin

Serii


8

Fotbal

M

Čeština

Grupe


0-4

Natatie

100 m spate M

Glinta

Serii


4

Istoric: Verde - calificare; rosu: infrangere/eliminare

Rezultate 25 iulie program 26 iulie JO 2020 - Sapte recorduri olimpice si un record mondial stabilite in aceasta zi

Avand in vedere frecventa prin care se stabilesc recorduri mondiale la natatie, ne asteptam ca in aceasta editie a Jocurilor Olimpice sa avem parte de cel putin unul. Acesta a venit in finala feminina de 4*100 m liber, acolo unde Australia si-a corectat propriul record mondial. Noul record mondial este de 3 minute 29 secunde si 69 sutimi, cu aproape o secunda mai rapid decat precedentul. 

Recorduri olimpice la natatie se produceau si in probele feminine de 100 m bras si 100 m spate, in serii. La 100 m bras sud-africanca Schoenmaker stabilea un timp de 1 minut, 4 secunde si 82 sutimi, corectand vechiul record cu 11 sutimi. La proba de 100 m spate se corecta recordul olimpic in 3 serii consecutive, daca va vine sa credeti. Noul record olimpic ii apartine australiencei McKeown, care a oprit timpul la 57 secunde si 88 sutimi. 

Un alt record olimpic a fost stabilit la tir sportiv, in finala probei feminine de 10 m aer comprimat pistol. Noul record ii apartine sportivei din Rusia Batsarashkina, care a obtinut 240.3 puncte. In finala probei masculine de 10 m pusca aer comprimat, recordul olimpic ii apartine americanului Shaner, care a acumulat 251.6 puncte.

Alte doua recorduri olimpice erau doborate la haltere, ambele de sportivi chinezi. La 61 kg masculin Li Fabin ridica 313 kg, iar la 67 kg Chen Lijun ridica 332 kg. 

Rezultate 25 iulie program 26 iulie JO 2020 - Surprize in sporturile de echipa

In a treia zi a Jocurilor Olimpice parca am avut mai multe surprize decat in precedentele doua. Ne referim in special la sporturile de echipa. In prima etapa din handbalul feminin Brazilia a reusit sa remizeze contra Rusiei, scor 24-24, dupa ce rusoaicele conduceau o buna parte din partida.

Daca ieri am inregistrat o mare surpriza in voleiul masculin, favorita principala Polonia fiind invinsa de Iran, azi am asistat la o surpriza la fel de mare in voleiul feminin. Turcia a invins China in minimum de seturi. Mai mult, chinezoaicele obtineau doar 28 puncte in ultimele doua seturi. A fost o infrangere mai mult decat rusinoasa pentru favorita la medalia de aur. 

Prima zi a baschetului masculin a adus si prima surpriza. Campioana olimpica a ultimelor editii, SUA, a fost invinsa de Franta cu 76-83. Asta dupa ce in sfertul al treilea SUA a avut o cadere inexplicabila, inscrind doar 11 puncte.  

Franta a prins o zi de cosmar la baschetul 3X3 feminin, fiind invinsa atat de Japonia, cat si de China. In fata ambelor formatii pornea favorita, in special contra Chinei. De Japonia era invinsa la 4 puncte diferenta, iar de China la 7 puncte.

La polo masculin am inregistrat o surpriza majora, Ungaria fiind invinsa de Grecia cu 9-10. Sa spunem ca inaintea startului Jocurilor Olimpice, Ungaria era favorita principala la medalia de aur. 

Fotbalul masculin nu a incetat sa ne uimeasca prin rezultatele sale surprinzatoare nici in etapa secunda. Coasta de Fildes reusea un rezultat mare, scotand o remiza alba in fata Braziliei. Este adevarat, brazilienii jucau in 10 oameni inca din primul sfert de ora. Germania si Franta erau si ele la un pas de umilinta, in fata Arabiei Saudite, respectiv a Africii de Sud. Germania ramanea in inferioritate numerica la scorul de 2-2, la jumatatea reprize secunde, insa reusea golul victoriei cu un sfert de ora inainte de final. Cat despre Franta, aceasta era condusa cu 2-3 cu 5 minute inainte de final. Intorcea insa scorul in mod miraculos, in final invingand cu 4-3.

Rezultate 25 iulie program 26 iulie JO 2020 - Mari sperante de la sportivii romani pe 26 iulie

Prima proba a Jocurilor Olimpice din 26 iulie va avea loc la triatlon, unde Čeština va avea in premiera un sportiv. Este vorba de Felix Duchampt. Ceva mai tarziu va concura si David Popovici in semifinale la natatie. La o performanta buna speram si de la inotatorul Robert Glinta, dar si de la dublul feminin Raluca Olaru/Monica Niculescu. 

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Tara adversar

Ora start meci 1

Triatlon

M

Duchampt

Finala00:30

Natatie

200 m liber M

Popovici

Semifinale04:37

Baschet 3X3

F

Čeština

Grupe


Mongolia

04:40

Natatie 

100 m spate M

Glinta

Semifinale05:31

Judo

73 kg M

Raicu

Tur 1

Ono

Japonia

05:42

Tenis

Simplu F

Buzarnescu

Tur 2

Vondrousova

Cehia

06:30

Baschet 3X3

F

Čeština

Grupe


Rusia

08:00

Ciclism

Mountain Bike M

Dascalu

Finala09:00

Tenis

Dublu F

Olaru/Niculescu

Tur 2

Perez/Stosur

Australia

09:30

Tenis de masa

Simplu F

Samara

Tur 3

Sawettabut

Thailanda

10:30

Box

Musca M

Girleanu

Tur 1

Asenov

Bulgaria

11:30

Box

Pana F

Nechita

Optimi

Ali

Somalia

14:12

Rezultate 25 iulie program 26 iulie JO 2020 - Clasamentul pe medalii dupa ziua a doua

China se afla in fruntea clasamentului pe medalii, dupa doua zile cucerind 6 medalii de aur si 11 in total. Pozitia secunda este ocupata de Japonia, care a cucerit 5 medalii de aur si una de argint. Podiumul este completat de SUA, cu 4 medalii de aur, doua de argint si 4 de bronz. Mai mult de o medalie de aur mai are doar Coreea de Sud, care a obtinut si 3 medalii de bronz. O singura medalie de aur au cucerit 12 natiuni. Čeština ramane cu argintul de la scrima, insa in urmatoarele zile avem mari sperante la cel putin doua medalii, poate chiar de aur, de ce nu?

Rezultate 25 iulie program 26 iulie JO 2020 - Se vor acorda 21 medalii de aur in ziua a treia

A treia zi a Jocurilor Olimpice de vara este si cea in care se vor acorda cele mai multe medalii. Daca in prima zi am avut 11 medalii de aur, iar in cea de-a doua 18, in a treia zi se vor decerna 21 medalii de aur. Sporturile care isi vor decide medaliatii sunt: natatie, scufundari, tir cu arcul, ciclism, triatlon, canoe, scrima, gimnastica artistica, judo, tir sportiv, skateboarding, haltere, tenis de masa si taekwondo. In sporturile de echipa incep sa se incinga lucrurile, ponturi pentru fotbal, handbal, baschet, dar si tenis, putand gasi intr-o sectiune de pe site destinata exclusiv Jocurilor Olimpice. Consulta toate analizele si alege pariurile care ti se par cele mai bune, pentru a genera profit la aceasta editie a Jocurilor Olimpice.