Rezultate 26 iulie si program 27 iulie la Jocurile Olimpice

Cea mai mare surpriza a unui sportiv roman in probele de astazi a reprezentat-o clasarea pe locul 7 a lui Vlad Dascalu in proba de mountain bike. Sportivul roman sosea la doar 15 secunde de medalia de bronz. In semifinalele de natatie, atat David Popovici, dar si Robert Glinta merg mai departe in ultimul act. Este drept, ambii au obtinut calificarea la limita. Glinta a obtinut chiar al optulea timp, la doar o miime de secunda de urmatorii doi, care au ratat calificarea. Vorbim de cea mai mica diferenta posibila. 

Sportiva Claudia Nechita a obtinut si ea calificarea mai departe la box. Astfel, Nechita devine prima pugilista care castiga un meci de box la Olmpiada. In sferturile de finala, care vor avea loc pe 28 iulie, va intalni o nipona. Din pacate, Raluca Olaru si Monica Niculescu au ratat sansa de a se califica mai departe. In turul al doilea au pierdut in minimum de seturi contra australiencelor Perez si Stosur, dupa ce romancele conduceau cu 5-1 in primul set.

Rezultate 26 iulie program 27 iulie JO 2020 - Rezultate sportivi romani ziua 3

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Rezultat

Triatlon

M

Duchampt

Finala


36

Natatie

200 m liber M

Popovici

Semifinale


2

Baschet 3X3

F

Čeština

Grupe

Mongolia

22-14

Natatie 

100 m spate M

Glinta

Semifinale


4

Judo

73 kg M

Raicu

Tur 1

Ono

0-10

Tenis

Simplu F

Buzarnescu

Tur 2

Vondrousova

0-2

Baschet 3X3

F

Čeština

Grupe

Rusia

12-21

Ciclism

Mountain Bike M

Dascalu

Finala


7

Tenis

Dublu F

Olaru/Niculescu

Tur 2

Perez/Stosur

0-2

Tenis de masa

Simplu F

Samara

Tur 3

Sawettabut

1-4

Box

Musca M

Girleanu

Tur 1

Asenov

0-5

Box

Pana F

Nechita

Optimi

Ali

5-0

Istoric: Verde - calificare/victorie; Rosu - eliminare/infrangere

Rezultate 26 iulie program 27 iulie JO 2020 - Cinci recorduri olimpice stabilite 

In aceasta zi au fost stabilite 5 recorduri olimpice, 4 dintre ele fiind reusite de sportivi din SUA. La 100 m spate feminin facea asta Regan Smith, iar la 1 500 m liber feminin Katie Ledecky. Este adevarat, aceasta este prima oara cand la Olimpiada se introduce proba de 1 500 m liber feminin. 

La tir sportiv, proba de skeet, se stabileau recorduri olimpice atat la masculin, cat si la feminin. In proba masculina reusea asta americanul Hancock, iar in proba feminina americanca Amber English. Singurul record olimpic stabilit astazi de un sportiv non-american ii apartine filpinezei Hidilyn Diaz. Aceasta a cucerit medalia de aur in proba de 55 kg la haltere.

Rezultate 26 iulie program 27 iulie JO 2020 - Surprize in sporturile de echipa

Astazi nu am avut parte de la fel de multe surprize ca ieri in sporturile pe echipa, insa au fost cateva rezultate interesante. In handbalul masculin nu am avut nicio surpriza, insa am fost foarte aproape de una. La fel ca in prima runda, Bahrain putea castiga, de aceasta data contra Portugaliei. La fel ca in meciul din prima runda cu Suedia, Bahrain conducea cu un gol diferenta cu doar cateva minute inainte de final, insa nu mai reusea niciun gol, primind doua. Astfel, Bahrain putea realiza doua surprize destul de mari in primele doua etape, nestiind insa cum sa abordeze finalurile de meci.

In voleiul masculin Argentina era foarte aproape de o imensa surpriza, putand invinge Brazilia. Argentinienii au castigat primele doua seturi, in setul 4 conducand chiar cu 17-11. In setul decisiv conduceau, de asemenea, cu 11-9, insa pana la urma brazilienii au respectat calculele hartiei. 

Singurele surprize ale zilei veneau de la baschetul 3*3 masculin. Aici China se impunea in fata Belgiei cu scorul de 21-20. Chinezii prindeau o zi de senzatie, in al doilea meci impunandu-se in fata Poloniei cu scorul de 21-19, aceasta victorie fiind considerata, de asemenea, o surpriza. Un alt rezultat surprinzator il reuseau sportivii rusi, care ii invingeau cu 19-15 pe letoni. Cu o etapa inante de finalul grupei, Serbia si Olanda ocupa un loc direct de semifinale, in vreme ce  Rusia, Letonia, Belgia si Polonia s-ar duce in acest moment in sferturi. De mentionat ca Olanda si Polonia au un meci mai putin.

Foarte probabil in urmatoarele zile vom avea parte de mai multe surprize la sporturile de echipa decat am avut azi. Pentru a avea sanse mai mari de a le evita, va invitam sa aruncati un ochi pe o pagina dedicata special Jocurilor Olimpice. Aici vei gasi, printre altele, ponturi pentru meciurile importante din sporturile de echipa si nu numai care prezinta interes.   

Rezultate 26 iulie program 27 iulie JO 2020 - Program sportivi romani ziua 4

Maine nu vor concura multi sportivi romani, insa speram la o medalie de la David Popovici sau Robert Glinta. Sigur, nu va fi deloc usor, insa poate cel putin unul dintre cei doi va prinde o zi excelenta. Finala de 200 m liber nu va fi singura proba la care mezinul David Popovici va participa maine. Acesta va concura in serii si la 100 m liber. 

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Tara adversar

Ora start meci 1

Tenis de masa

Simplu F

Szocs

Tur 3

Liu

SUA

04:00

Natatie

200 m liber M

Popovici

Finala04:43

Natatie

100 m spate M

Glinta

Finala04:59

Baschet 3*3

F

Čeština

Grupe


Franta

11:00

Natatie

100 m liber M

Popovici

Serii13:20

Rezultate 26 iulie program 27 iulie JO 2020 - Clasamentul pe medalii dupa ziua a treia

In mod aparent surprinzator, nici SUA, dar nici China nu se afla in fruntea clasamentului pe medalii. Acest loc este adjudecat de Japonia, care a obtinut 8 medalii de aur, doua de argint si trei de bronz. Pozitia a doua este ocupata de SUA, cu 7 medalii de aur, 3 de argint si 4 de bronz. Pe ultima treapta a podiumului o gasim pe China, care a cucerit 18 medalii, insa doar 6 de aur. Urmeaza sportivii din Rusia, Marea Britanie si Coreea de Sud. Cu siguranta insa ca Japonia va cobori de pe prima pozitie a clasamentului poate chiar maine. Pana acum, 23 natiuni au cucerit cel putin o medalie de aur la Jocurile Olimpice. In urmatoarele doua zile, sunt sanse mari ca Čeština sa se afle si ea printre aceste tari. Deocamdata, avem doar un argint, cucerit in prima zi de spadasina Ana-Maria Popescu.

Rezultate 26 iulie program 27 iulie JO 2020 - In ziua a patra vor fi decernate 22 medalii de aur

Pe 27 iulie se vor decerna primele medalii la un sport de echipa. Este vorba de softball, finala mica urmand a se disputa intre Mexic si Canada, iar marea finala intre Japonia si SUA. In total se vor decerna 22 medalii de aur. In afara softballului, vom mai vedea medalii la scufundari, natatie, canoe, mountain bike, calarie, scrima, gimnastica artistica, judo, canotaj, tir sportiv, taekwondo, triatlon si haltere.