Rezultate 27 iulie si program 28 iulie la Jocurile Olimpice

Dupa ziua a patra de la Jocurile Olimpice Čeština a ramas tot cu medalia de argint cucerita in prima zi de Ana Maria Popescu. David Popovici a fost agonizant de aproape de o medalie de bronz la proba de 200 m liber. Popovici a incheiat la doar doua miimi de medaliatul cu bronz. Poate va avea ceva mai mult noroc la 100 m liber, proba in semifinalele careia s-a calificat astazi. Robert Glinta nu a putut face fata presiunii in finala de 100 m spate, in vreme ce Bernadette Szocs a pierdut la tenis de masa in fata uneia dintre multele chinezoaice naturalizate. De asemenea, echipa 3*3 de baschet feminin si-a incheiat parcursul, reusind sa evite ultimul loc. 

Rezultate 27 iulie program 28 iulie JO 2020 - Rezultate sportivi romani ziua 4

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Rezultat

Tenis de masa

Simplu F

Szocs

Tur 3

Liu

2-4

Natatie

200 m liber M

Popovici

Finala


4

Natatie

100 m spate M

Glinta

Finala


8

Baschet 3*3

F

Čeština

Grupe

Franta

12-22

Natatie

100 m liber M

Popovici

Serii


4

Istoric: rosu - infrangere; verde - calificare

Rezultate 27 iulie program 28 iulie JO 2020 - Trei recorduri olimpice stabilite astazi

Astazi au fost doborate doua recorduri olimpice la natatie si unul la haltere. In finala probei feminine de 100 m spate australianca McKeown castiga aurul, terminand in 57 secunde si 47 sutimi, stabilind un nou record olimpic. Un altul era stabilit in serii la proba masculina de 800 m liber. Ucraineanul Romanchuk castiga seria cu timpul de 7 minute 41 secunde 28 sutimi. In fine, in finala feminina de haltere, la categoria 59 kg, halterofila Kuo din Taipei castiga aurul, ridicand 236 kg. 

Rezultate 27 iulie program 28 iulie JO 2020 - Surprize in sporturile de echipa

Odata cu avansarea in anumite competitii in sporturile de echipa orice pas gresit te poate costa un loc favorabil pentru fazele superioare sau chiar calificarea. Pe SUA era s-o coste calificarea pasul gresit de azi comis in ultima runda a grupelor din fotbalul feminin. SUA a obtinut doar o remiza alba contra Australiei, calificandu-se de pe locul secund din grupa, datorita golaverajului mai bun in fata Australiei. Cealalta echipa calificata direct din grupa sa era Suedia, singura dintre formatiile participante ce a obtinut maximum de puncte in grupa.

In handbalul feminin se disputau 6 partide astazi, inregistrandu-se nu mai putin de 4 surprize. Cea mai mare o reprezenta victoria Japoniei in fata Muntenegrului, diferenta fiind de 3 goluri. Urma victoria Spanei contra Frantei la 3 goluri diferenta, dar si cea a Braziliei in fata Ungariei la 6 goluri diferenta. De departe cel ma neasteptat scor venea insa din partida intre Suedia si Rusia. Suedezele nu doar ca realizau surpriza, insa invingeau la o diferenta de 12 goluri. Se pare, asadar, ca echipele feminine ale Suediei sunt puse pe treaba la aceste Jocuri Olimpice. Dupa doua etape, Rusia si Ungaria se afla pe ultimele doua locuri in grupa lor. Nimic nu este insa pierdut, de vreme ce din grupa se vor califica primele 4.

La rugby in 7 feminin s-au stabilit deja semifinalele. Acestea sunt Noua Zeelanda vs Marea Britanie si Argentina vs Fiji. Cea mai mare surpriza a sferturilor de finala o reprezenta victoria Argentinei in fata Africii de Sud. 

In prima runda a grupelor din baschetul feminin se petreceau doua surprize. Cele care au comis pasi gresiti sunt Franta si Australia. Frantuzoaicele erau invinse de japoneze la 4 puncte diferenta. La o diferenta ceva mai mare, de 5 puncte, a fost invinsa si Australia de catre Belgia.

La polo pe apa masculin se petrecea o mare surpriza in etapa a doua a grupelor. Australia o invingea pe Croatia cu 11-8. In grupa sunt 6 echipe, primele 4 calificandu-se mai departe. Deocamdata, croatii sunt in afara acestor locuri, insa foarte probabil ca pana la sfarsitul grupelor vor urca si vor obtine calificarea.  

Rezultate 27 iulie program 28 iulie JO 2020 - Program sportivi romani ziua 5

Pentru suporterii Romaniei ziua a cincea va incepe inca de dmineata. Va sfatuim sa va puneti alarma sa sune in jurul orei 03:15, cand canotorii romani vor intra in scena si se vor bate pentru medalii. Vom avea doua echipaje in finala A (lupta pentru medalii). De altfel, va fi  o zi plina in canotajul romanesc, care trebuia sa-si desfasoare anumite probe astazi. Din cauza previziunilor meteo insa, aceste probe au fost mutate pentru maine. Ceva mai tarziu David Popovici va incerca sa se califice in finala la 100 m liber. Le vom tine pumnii si “tricolorilor mici” pentru a se califica in sferturi, insa si Claudiei Nechita, care va lupta pentru un loc in semifinale la box. 

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Tara adversar

Ora start meci 1

Canotaj

Dublu vasle M

Prundeanu/Enache

Finala B02:20

Canotaj

4 rame fara carmaci F 

Čeština

Finala B02:30

Canotaj

Dublu vasle F

Bodnar/Radis

Finala A03:18

Canotaj

4 rame fara carmaci M

Čeština

Finala A04:10

Natatie 

100 m liber M

Popovici

Semifinale04:30

Canotaj

Dublu vasle cat. usoara F

Cozmiuc/Beleaga

Semifinale05:50

Canotaj

Dublu rame M

Tudosa/Cozmiuc

Semifinale06:00

Canotaj

Dublu rame F

Buhus/Ailincai

Semifinale06:30

Canotaj

8+1 F

Čeština

Recalificari06:40

Canotaj

8+1 M

Čeština

Recalificari06:50

Tir cu arcul

F

Amaistroaie

Tur 1

Long

China

10:39

Box

Pana F

Nechita

Sferturi

Irie

Japona

11:15

Fotbal

M

Čeština

Grupe


Noua Zeelanda

11:30

Natatie

100 m liber F

Costea

Serii13:07

Natatie

200 m spate M

Glinta

Serii13:21

Rezultate 27 iulie program 28 iulie JO 2020 - Clasamentul pe medalii dupa ziua a patra

Medalia de aur obtinuta astazi la softball de Japonia in fata SUA ii pastreaza pe niponi pe primul loc in clasamentul pe medalii. Acestia au 18 medalii, dintre care 10 de aur. Urmatoarele doua pozitii ale podiumului sunt ocupate de SUA si China. Americanii au cucerit 25 medalii, insa doar 9 de aur. Tot 9 medalii de aur cucerea si China, in total avand 21 medalii. Top 5 in acest clasament al medaliilor este completat de Rusia si Marea Britanie, care au cucerit 7, respectiv 4 medalii de aur. 

Rezultate 27 iulie program 28 iulie JO 2020 - 23 medalii de aur acordate in ziua a cincea

Maine, in cea de-a cincea zi cu medalii, se vor acorda 23 medalii de aur, cu una mai mult decat in cea de-a patra si cu doua mai mult decat in cea de-a treia. Se vor decerna medalii la natatie, scufundari, 3X3 baschet, ciclism, calarie, scrima, gimnastica artistica, judo, canotaj, haltere si rugby in 7. De asemenea, la tenis feminin, probele de simplu si dublu, vom vedea sferturi, pe cand la dublu masculin vom avea semifinale. In fotbalul masculin se vor decide sfert-finalistele. Speram ca Čeština sa se numere printre ele. Pentru analize pertinente si ponturi, va invitam sa accesati o pagina dedicata special Jocurilor Olimpice. Aici veti gasi analize din fotbal, tenis si nu numai.