România, aproape de Grupa Mondială la tenis feminin

Echipele de tenis feminin ale României şi Elveţiei vor juca în perioada 21-22 Aprilie 2018 în play-off-ul Grupei Mondiale, meciurile urmând a avea loc în Sala Polivalentă din Cluj Napoca. Partida se va juca după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu. Meciul dintre România şi Elveţia va fi arbitrat de italianul Roberto Ranieri. Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup.

5adb21a2195fb_1524310434.png


Simona Halep va juca pentru prima dată cu Viktorija Golubic


Sâmbătă vor avea loc meciurile Simona Halep şi Viktorija Golubic şi Irina Begu şi Timea Bacsinzky. Simona Halep, care este numărul 1 mondial WTA nu a mai jucat până acum cu Viktorija Golubic. În schimb, Irina Begu a jucat de 3 ori cu Timea Bacsinszky, scorul fiind de 2-1 în favoarea elveţiencei. Ultimul meci direct a avut loc la Estoril, Irina învingând-o pe Timea cu 6-3, 7-6. Simona Halep o va întâlni duminică pe Timea Bacsinzky, iar Irina Begu pe Viktorija Golubic, în a doua partidă de simplu. Până acum Simona a jucat de 4 ori cu Time, scorul fiind de 3-1 în favoarea româncei, în timp ce Irina a mai întâlnit-o o singură dată pe Viktorija, pe care a învins-o cu 6-2, 7-6, la Budapesta în 2008. La dublu, Simona Halep/Irina Begu vor juca cu Patty Schnyder/Jil Teichman.


Cotele eFortuna pentru meciurile de sâmbătă


Simona Halep - Viktorija Golubic

1.22

3.80

Irina Begu - Timea Bacsinzky

1.50

2.50


Simona Halep: "Oricum ar fi fost, ar fi fost OK. Nu ştiu cum e mai bine, să joci în primul sau în al doilea meci. Dacă a ieşit, aşa voi juca, voi fi gata de meci şi vom vedea ce va fi. Fiecare jucătoare joacă tot ceea ce are mai bun pentru ţara din care este. O să fie un meci dificil, foarte emoţional. Sper să fiu bine pe teren, să joc ceea ce trebuie şi să câştig meciul. Primul meci contează, cel de sâmbătă. Mă voi concentra pe acel meci şi după aceea duminică vom vedea cum va fi situaţia. Eu sper să câştig fiecare meci pe care îl joc".


Cele 8 jucătoare din play-off-ul Grupei Mondiale


Lotul României este format din Simona Halep (locul 1 WTA), Sorana Cârstea (locul 34 WTA), Irina Begu (locul 38 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (locul 40 WTA), în timp ce al Elveţiei din Timea Bacsinszky (locul 46 WTA), Viktorija Golubic (locul 115 WTA), Jil Teichmann (locul 135 WTA), Patty Schnyder (locul 149 WTA). Trebuie de reţinut că Patty Schnyder are 39 de ani şi că Belinda Bencic (locul 71 WTA) este accidentată.


Betano dă prima şansă României


Conform casei de pariuri Betano, România (locul 10 în clasamentul pe naţiuni al Fed Cup) este favorită, având cota 1.22, în timp ce Elveția (locul 6) are cota 4.20. Până acum România şi Elveţia s-au mai întâlnit de 6 ori, scorul fiind egal, 3-3. În primul tur al Grupei Mondiale II, România a câştigat cu Canada cu 3-1, în timp ce Elveţia a pierdut în faţa Cehiei cu 3-1.


Pariază acum pe meciul România vs Elveția!

5adb283007537_1524312112.jpg