Sa intelegem pariurile pe baseball

Unul dintre sporturile destul de dinamice, dar care nu gaseste prea multi pasionati prin Čeština este baseballul. Cauzele sunt acelea ca acest sport se disputa noaptea, uneori si seara la ore acceptabile, dar si ca momentan nu exista transmisiuni in direct pe canalele TV.
 

Reguli


Baseballul este un sport de echipa, asemanator oinei, insa nu stim daca aceasta comparatie va ajuta prea mult. Se joaca 9 inninguri, iar daca dupa se inregistreaza un scor egal se va trece intr-un inning suplimentar, exact ca la curling. Intr-un inning ambele echipe desemneaza un pitcher (cel ce arunca mingea) si un batter (cel care trebuie sa loveasca mingea cu bata). Pe teren se afla noua jucatori intr-o echipa, rolul lor fiind acela de a ajunge de la o baza la alta, in cazul echipei batterului, respectiv de a prinde mingea lovita de batter si de a o returna cat mai repede pitcherului, asta fiind valabil pentru echipa pitcherului. Echipa batterului are voie sa trimita un singur jucator la fiecare din baze, nu mai multi deodata.
 
Punctele pot fi  cumulate doar de echipa  batterului, in functie de cum va lovi acesta mingea. Astfel, un jucator al echipei batterului sta intr-un punct numit baza 1, acesta trebuind sa ajunga la baza 2, 3, respectiv 4 inainte ca mingea lovita sa fie culeasa si aruncata catre pitcher. In cazul in care jucatorul este prins ‘’pe drum’’ cand mingea ajunge la pitcher, acesta este eliminat din joc. Daca va ajunge la baza 4 (de unde a plecat initial), acesta va obtine un punct.
 
592d3e266f48a_1496137254.gif
Sursa foto: www.howstuffworks.com
 
In cazul unei lovituri peste tribune, asa-numitul home run, atat batterul, cat si jucatorii de la baze (maxim) vor puncta pe tabela. In schimb, daca batterul nu loveste 3 lovituri bune ale pitcherului, el este eliminat. Intr-un joc de baseball asista, in general, 4 arbitri, neexistand limita de timp pentru finalizarea unui inning.
 

Cea mai populara competitie de baseball este MLB


Nu sunt foarte multe campionate de baseball pe mapamond, in tarile non-europene dezvoltandu-se mai mult acest sport. Cu siguranta toata lumea pasionata de sport a auzit de MLB, campionat de baseball din SUA, un sezon intinzandu-se, de regula, din aprilie pana in noiembrie. In fiecare noapte se disputa mai multe meciuri, astfel incat la finalul sezonului regulat fiecare echipa sa aiba peste 160 meciuri. Sezonul regulat se incheie la inceputul lunii octombrie, in vreme ce play-offul (postseason) se termina la sfafrsitul lui octombrie sau inceputul lui noiembrie.
 

Tipuri de pariuri pe care le intalnim frecvent in baseball


Cum MLB este de departe cea mai cunoscuta competitie, mai cunoscuta chiar si decat Campionatul Mondial, casele online se axeaza pe aceasta, prezentand mai multe pariuri decat in cazul celorlalte competitii. Cea mai apreciata casa pariuri online de catre romani, Unibet, ofera chiar mai mult de 30 de pariuri pentru un meci de MLB. Mai mult decat atat, aici poti vizualiza zilnic cele mai importante meciuri in transmisiune directa, care nu sunt deloc putine.
 
In afara rezultatului final, care nu poate fi de egalitate, pe un astfel de meci putem paria pe numarul total de puncte (runs), handicap puncte, numarul de puncte ale echipei gazda, ale echipei oaspete sau daca numarul este par sau impar. De asemenea, putem plasa si un pariu combinat, cum ar fi castigatorul primelor 5 inninguri si sub/peste puncte. In cazul unui rezultat de egalitate dupa 5 inninguri, cota pariului este injumatatita.
 
La Unibet putem miza si pe echipa care va ajunge prima la 3, 4, respectiv 5 puncte, care echipa va puncta mai mult intr-un inning, prima/ultima echipa care va puncta sau daca se va ajunge intr-un inning suplimentar, cota aici fiind aproximativ 9.5 pentru un meci echilibrat. Alte pariuri la MLB vizeaza echipa care va conduce, respectiv numarul de puncte dupa unul, 3 si 5 inninguri.
 
Daca sunteti un pasionat infocat al MLB-ului, dar si al pariurilor pe MLB, Unibet este cea mai buna casa online la care puteti atat sa urmariti competitia, cat si sa plasati pariuri. De asemenea, in cazul in care nu ati urmarit pana acum niciun joc de baseball, insa doriti sa invatati, deoarece, pana la urma, jocul este chiar unul interesant si dinamic, la Unibet puteti vedea mai multe meciuri de MLB pe noapte, astfel incat sa va obisnuiti cu regulile jocului. Spre deosebire de alte sporturi, in baseball regulile nu sunt  atat de complicate, putandu-le deprinde dupa cateva zile sau inca de la primul meci.
 
Incearca Unibet pentru a urmari si a paria meciuri din MLB >>>
 
Sursa foto Feat.: www.the-betting-guide.com