Trei derbyuri europene ne asteapta la mijloc de saptamana, in intervalul 15-16 decembrie

In acest mijloc de saptamana se vor disputa etape intermediare in multe campionate puternice, dar si in unele modeste. In cea de-a doua categorie intra si Liga I, unde se va disputa meciul dintre FCSB si Rapid. Sigur, nu vorbim despre un derby european, ci despre unul de traditie din Čeština, la care cu siguranta se vor uita foarte multi concetateni. Printre aceste derbyuri europene in intervalul 15-16 decembrie se numara si cel dintre Leicester si Tottenham, din Premier League. Tottenham nu a putut disputa meciul din Conference League de saptamana trecuta, dar nici pe cel de Premier League din weekend, din cauza ca mai multi jucatori au fost depistati pozitiv cu virusul COVID. Cativa dintre jucatori au putut reveni la antrenamente, insa in momentul scrierii acestui articol nu este 100% sigur ca meciul va avea loc. Leicester are si ea jucatori depistati pozitiv, insa mai putini ca Tottenham.

Derbyuri europene in intervalul 15-16 decembrie - FCSB vs Rapid (15 decembrie, 20:30)

FCSB a castigat ultima oara campionatul in sezonul 2014-2015, ultimul sezon fara play-off si play-out. In 5 din ultimele 6 sezoane a incheiat pe pozitia secunda. De partea cealalta, Rapid e o nou-promovata care nu primea gol in primele 6 etape din acest sezon. Acum se afla pe pozitia a cincea, in vreme ce FCSB ocupa locul secund. 

In fiecare din precedentele 4 intalniri directe cu FCSB ca gazda se marca maxim un gol. FCSB se impunea doar in una din ultimele 11 intalniri de pe teren propriu din campionat. In turul acestui sezon Rapid castiga cu 1-0. Acum FCSB este favorita, avand cota 1.68 Logoul casei de pariuri Favbet - e-sazkovekancelare.com la victorie, in vreme ce adversara este cotata cu 5.17 Logoul casei de pariuri Favbet - e-sazkovekancelare.com

Derbyuri europene in intervalul 15-16 decembrie - Young Boys vs Basel (15 decembrie, 21:30)

Partida dintre cele doua este o restanta din etapa cu numarul 14. Cele doua formatii se impuneau in ultimele 12 campionate. Precedentele 4 editii erau castigate de Young Boys, iar restul de Basel. Acum Basel ocupa pozitia secunda, in vreme ce Young Boys se afla pe locul 4, diferenta dintre ele fiind de 3 puncte. 

Young Boys se impunea in 5 din precedentele 6 intalniri directe de pe teren propriu. Sezonul trecut castiga cu 2-0, ambele goluri fiind marcate in ultimele 20 minute. Acum Young Boys porneste favorita, avand cota 1.60 Logoul casei de pariuri Winbet - e-sazkovekancelare.com la victorie, fata de 4.80 Logoul casei de pariuri Winbet - e-sazkovekancelare.com a lui Basel.

Derbyuri europene in intervalul 15-16 decembrie - Arsenal vs West Ham (15 decembrie, 22:00)

De aproape doua decenii, castigarea campionatului ramane doar un vis pentru Arsenal. Pe la inceputul sezonului, aceasta a facut cunostinta cu ultimul loc, insa apoi a revenit miraculos. Acum “tunarii” se afla pe locul 6, in vreme ce West Ham ocupa pozitia a patra. Sezonul trecut West Ham incheia a sasea, iar Arsenal a opta.

Pare incredibil, insa Arsenal se impunea in 10 din precedentele 11 intalniri directe de pe teren propriu din campionat. Singura victorie a “ciocanarilor” din acest interval avea loc in prima etapa a sezonului 2015-2016. Editia trecuta Arsenal castiga cu 2-1, golul decisiv fiind marcat cu 5 minute inainte de final. Acum Arsenal porneste usor favorita, avand cota 2.20 Logoul casei de pariuri Superbet - e-sazkovekancelare.com la victorie, fata de 3.30 Logoul casei de pariuri Superbet - e-sazkovekancelare.com a oaspetilor. 

Derbyuri europene in intervalul 15-16 decembrie - Leicester vs Tottenham (16 decembrie, 21:30)

Sezonul trecut niciuna dinte cele doua echipe nu prindea un loc de Champions League. Leicester incheia a cincea, iar Tottenham a saptea. Acum cele doua sunt vecine de clasament, Tottenham ocupand pozitia a saptea, iar Leicester pe cea de-a opta. 

Cele doua se intalneau in ultima etapa a sezonului trecut, cand Leicester pierdea cu 2-4. Cu o victorie in acea partida, Leicester ar fi jucat in Champions League in acest sezon. Tottenham se impunea de 3 ori, iar Leicester in doua randuri in ultimele 5 intalniri directe cu “vulpile” pe teren propriu. Leicester porneste favorita aici, avand cota 2.18 Logoul casei de pariuri Betano pariuri sportive - e-sazkovekancelare.com la victorie, fata de 3.25 Logoul casei de pariuri Betano pariuri sportive - e-sazkovekancelare.com a adversarei.