Osasuna – Villarreal: ponturi La Liga

Expertul Legalbet Cristian Mihală vă oferă predicția sa pentru partida Osasuna - Villarreal din etapa a 14-a din La Liga.

Osasuna este într-o criză profundă, fiind în prezent pe ultimul loc în La Liga. De partea cealaltă, Villarreal a suferit o singură înfrângere în 13 etape, dar e "regina" remizelor, cu 7 dispute încheiate la egalitate.

Osasuna: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

După o stagiune 2019-2020 în care a terminat la jumătatea clasamentului, la un singur punct de Valencia și peste Bilbao, nimeni nu anticipa că Osasuna va avea un recul atât de puternic încât să fie ultima după o treime din campionat.

Și, totuși, formația din Pamplona traversează o perioadă neagră, iar mulți vorbesc despre iminenta despărțire de Jagoba Arrasate, care a fost la cârma echipei în ultimii doi ani și jumătate.

În ultimele 6 partide, Osasuna nu doar că nu a cunoscut gustul victoriei, dar a pierdut în 5 dispute (ultimele 3 dispute au consemnat tot atâtea eșecuri). În trei din cele cinci înfrângeri din ultima lună și jumătate, formația gazdă de sâmbătă a primit trei sau mai multe goluri, dar și adversarii au fost complicați (două dintre meciuri au fost împotriva lui Atletico Madrid și Barcelona).

Pe teren propriu, trupa lui Jagoba Arrasate a fost ceva mai consistentă, din cele 6 partide jucate reușind două victorii și un egal. Practic, 75% din punctele de până acum au fost obținute pe Estadio El Sadar. De notat că în fiecare din cele două succese de acasă, trupa din Pamplona nu a primit gol, defensiva nefiind punctul slab al echipei. De altfel, dacă ne raportăm doar la golurile primite, Osasuna ar fi în prima parte a clasamentului (adversarii au înscris de doar 18 ori). Marea problemă ține de atac, acolo unde jucătorii ratează cu seninătate, chiar dacă echipa nu are neapărat un stil bazat exclusiv pe defensivă. Cu 10 goluri înscrise, Osasuna e a patra cea mai neproductivă echipă din La Liga (Getafe, Elche și Eibar au 9 goluri marcate).

Rezultatele mult sub așteptări au venit și pe fondul unor mari probleme la nivel de lot. În acest moment, stafful tehnic nu se poate baza pe 5 jucători destul de importanți, majoritatea având probleme cu întinderile/rupturile musculare.

  • Absenți la gazde în Osasuna - Villarreal: Adrian, Avila, Jony, Perez, Torro.

Villarreal: forma de moment, ultimele rezultate, statistici

"Submarinul galben" ocupă locul 4 în clasament și e neînvins din septembrie (înfrângere pe Camp Nou, cu Barcelona). De atunci, Villarreal a disputat 17 meciuri în toate competițiile (10 în La Liga), fără a părăsi terenul înfrântă în vreo confruntare.

Din sezonul 2015-2016 Villarreal nu a mai avut o serie atât de lungă fără eșec în campionat, atunci reușind să își ducă seria la 14 meciuri fără înfrângere (în perioada decembrie 2015-martie 2016, Villarreal a bifat 9 victorii și 5 înfrângeri). Acum, situația este una bună, dar nu ideală, în contextul în care în ultimele 4 meciuri de campionat trupa lui Unai Emery a terminat de fiecare dată la egalitate. În trei dintre aceste confruntări, scorul final a fost 1-1, iar un amănunt e extrem de interesant: de fiecare dată echipa oaspete a marcat prima, dar nu a putut ține de rezultat.

Villarreal e o formație extrem de articulată și mult mai organizată decât în trecutul recent. Posesoare a celei de-a patra defensive din La Liga, dacă ne raportăm la golurile primite (doar 13), "Submarinul galben" nu a primit vreun gol după minutul 60. Este singura formație din campionatul Spaniei care se poate lăuda cu o asemenea performanță. Un alt detaliu interesant are legătură cu faptul că în doar trei meciuri din acest sezon trupa fostului antrenor al lui Arsenal a fost condusă (în două rânduri a revenit, reușind să evite înfrângerile).

În deplasare, Villarreal nu e la fel de convingătoare ca pe teren propriu, iar o dată statistică relevantă ne arată că în 5 din cele 6 partide jucate pe teren străin de formația de pe Estadio de la Ceramica rezultatul de la pauză a fost replicat și la final. 

  • Absenți la oaspeți în Osasuna - Villarreal: Paco Alcacer, Bacca, Gomez, Moreno, Pedraza, Iborra, Coquelin.

Osasuna - Villarreal: Cote la pariuri și pronostic

Osasuna nu a reușit să înscrie înainte de pauză în 7 din ultimele 8 partide din La Liga, în timp ce Villarreal e extrem de puternică în ultimele 30 de minute ale partidelor din campionat. Ca atare, din acest punct de vedere va fi un duel extrem de interesant.

Istoricul întâlnirilor directe recente dintre cele două combatante de sâmbătă e presărat de confruntări cu foarte multe goluri. În fiecare din ultimele 6 partide dintre Osasuna și Villarreal s-au marcat cel puțin 3 goluri, 4 dintre confruntări terminându-se cu măcar 4 goluri pe tabelă.

Oricât de tentant ar fi un over 2,5 goluri, în acest sezon lucrurile au stat total diferit față de stagiunile precedente. În plus, absențele lui Bacca și Paco Alcacer din ofensiva lui Villarreal scad mult din forța de atac a trupei lui Unai Emery.

Ca atare, vom merge pe varianta unei dispute echilibrate, cu un semn de egalitate înregistrat fie la pauză, fie la final.

Predicție: "X" pauză sau final în Osasuna - Villarreal, la o cotă de 1,67, la Betano.

e-sazkovekancelare.com vă oferă zilnic ponturi si bilete care au cote interesante, atent studiate, de la cele mai bune case de pariuri licențiate în România. Înainte de a folosi sugestiile noastre, nu uitați să treceți prin filtrul gândirii voastre partidele și, mai important, nu mizați niciodată pe banii pe care nu vi-i permiteți să îi pierdeți.

 

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri:
8 / 0 / 9
Calcul:
-321 Kč
ROI:
-18.9 %
Pariuri:
176 / 1 / 123
Calcul:
-45 Kč
ROI:
-0.2 %
Cristian Mihala

Jurnalist sportiv cu o vasta experienta in spate.

30 de zile De la inceput
Pariuri: 17
8 / 0 / 9
Calcul:
ROI: -0.2 %
Pariuri: 302
176 / 1 / 123
Calcul
ROI: -0.2 %
Votare
Va fi acest pariu castigator?
"X" pauză sau final în Osasuna - Villarreal
Comentarii